Grupul OMEGA la 25 de ani

Grupul OMEGA 

Aniversare 25 Ani

1987 – 2012

Anul acesta Grupul Omega sarbatoreste 25 de ani de misiune prin muzica. Ma bucur ca Domnul mi-a dat harul sa slujesc alaturi de Grupul Omega, Nutu Curescu, Flaviu Mitar, si Adi Tise. Au fost alaturi de noi chiar de la inceputul Televiziunii Crestine Romane si au fost de un real ajutor. Am facut inregistrari pentru televiziune cu Grupul Omega, am fost in misiune impreuna, si am fost aproape unii de altii la bine si la greu. Am primit un text de la Nutu Curescu cu aceasta ocazie si initial am vrut sa-l editez si sa-l aranjez un pic diferit, dar dupa ce am vazut introducerea lui Nutu, m-am gandit sa-l public in formatul original (ne-editat). Am sa includ si cateva poze pentru memoria celor care au fost slujiti de acest grup muzical minunat. Domnul sa-i binecuvanteze si sa le rasplateasca pentru 25 de ani de slujire si sacrificii.

Petru Amarei

 

Fata in Fata – Editie Speciala

 Invitat: Nutu Curescu

****** 

O istorie pe scurt a vietii mele si a Grupului Omega

Iunie-24-2012 , Autor: Nutu Curescu

 

De la inceput imi cer scuze de greselile de gramatica facute in acest scurt istoric al vietii mele si a Grupului Omega pentru ca nu am vrut sa fie editata de cineva in profesie (sunt 29 de ani de cand am plecat din Romania )

 

Am pus mana pe niste fluturasi ( flyers ) pe care unii muzicieni aparuti in ultimii ani  in lumea crestina romana si le-au facut si am fost surprins sa vad ca nu aduc multumiri lui DUMNEZEU, parintilor sau une-i persoane din viata lor de care sunt sigur ca au fost ajutati. De la inceput vreau sa aduc multumiri lui Dumnezeu pentru tot ce a facut in viata mea care cred ca, cu voia lui Dumnezeu sunt doar   pe la jumatatea vietii mele de muzician ( fara prea multa scoala : doi ani de pian la scoala populara de arta-Arad si la varsta de 14 ani am inceput sa acompaniez corul bisericii din Soimos… trei ani in grupul The Messengers si lider la Grupul Omega in ultimii 25 de ani)  comparandu-ma la varsta cu unul din prietenii si   mentorii mei in muzica Alexandru Groza care in prezent e la varsta de saptezeci de ani (la  turneul  din 2010 prin Europa- Fratii Groza si Omega- i-am spus ca e ca si un vultur la care el mi-a raspuns Nut ,asa imi spune el” NUMA PENELE-S DE MINE”:)…) ,multumesc sotiei mele scumpe, cel mai bun prieten si ajutor in viata noastra de casnicie  si muzica SORINELA, si multumesc lui DUMNEZEU pentru cadoul cu care ne-a binecuvantat, fetita noastra ELIZE ( LIZZIE ).

Multumesc lui Dumnezeu pentru parintii sotiei mele : Lenuta si Matei Podarelu pentru- ca au crescuto cum au stiut ei mai bine si pentru ajutorul lor in rugaciune,financiar,consiliere…etc.

 

M-am nascut in 15 Ianuarie 1966 in Lipova-Soimos Judetul Arad intro familie de 12 copii eu fiind al treilea din familie,parintii mei Ioan si Stela Curescu pentru care ii multumesc lui Dumnezeu si le multumesc ca m-au crescut cum au stiut ei mai bine , am crescut in mijlocul unei familii care a iubit si iubeste muzica. Tatal meu a compus cantari in tineretea lui care se cantau in biserici apoi spre batranete a compus si a publicat trei carti de poezie crestina si inca continua sa scrie,apoi bunicul meu care il chema Ioan ca pe tata si ca pe mine 🙂 a fost conducator de fanfara la fratii baptisti pe vremea cand in Romania nu era biserica penticostala,conducator de biserica pus de fr. Alexa Popovici la biserica din Soimos ,apoi organistul (Hermon ) bisericii penticostale din Soimos pana am invatat eu sa cant la orga-hermon si i-am luat eu locul asa mandru era de mine nepotul lui si cu acelasi nume.

 

Apoi unchiul Mitru care a format mai multe fanfare in Romania printre care si cea din Soimos si a compus cel putin jumatate din cantarile de fanfara care se canta in bisericile  evanghelice din Romania si Diaspora.Nu ma mir ca mia placut sa cant.Lela Cornel pastorul bisericii penticostale  din Soimos si unchiul meu a  avut o influenta mare in viata mea,nu numai ca e un foarte bun predicator cunoscut in Romania si Diaspora dar e un foarte bun cantaret ( worship leader ) de la el am invatat primele lectii in viata mea de muzicean incepator cum se face lauda si inchinare intr-o biserica MULTUMESC UNCHIULE si DOMNUL SA TE BINECUVINTEZE. Am trecut granita spre Austria in 1983 cu fratele meu Dani si apoi am fost adusi de Pastorul Niki Pop in Portland-Oregon de care am fost ajutati fff. mult ( MULTUMESC FFF. MULT Fr. Niky) la biserica penticostala Filadelfia-Portland unde am inceput sa cant la chitara in grupul The Messengers condus de Dan Damian 1984 si introdus de  John Horga (Ionut) prietenul si unchiul   meu predandu-mi mie chitara lui, el trecand la voce. Acolo am invatat cum sa incep o formatie de muzica crestina de la prietenul si mentorul meu Dan Damian (Multumesc Dane si DOMNUL SA TE BINECUVINTEZE), am fost parte la inregistrarea primului album al formatiei The Messengers. In Portland am gasit jumatatea mea, sotia mea Sorinela cu care m-am casatorit in Chicago 11 iulie 1987 unde ne-am si mutat.Aici l-am gasit din nou pe John Horga (Ionut)care mi-a facut cunostinta cu doi chitaristi Bery Barna- chitara electrica-Voce solo-compozitor si Cristi Benea – chitara bas-compositor cu care am inceput Grupul Omega impreuna cu fratele meu Dani -orga-voce-compozitor,Theo si Lia Deznan, Lidia Merca (Voci),David Curescu-chitara acustica-voce, Mitru Curescu -chitara acustica-voce ,George Lela-Tobe, Vali Szabo -saxafon  la biserica penticostala Philadelphia- Chicago- Pastor si Evanghelist -Petru Lascau si Pastor Fondator George Galis (un prieten bun al familiei mele, el m-a si casatorit si cel mai bun prieten a lui tata, amintiri frumoase,  apoi in scurta vreme s-a  alaturat grupului Omega, Adi Tise -chitara acustica,electrica,  voce solo si compositor,    Flaviu Mitar- chitara acustica,electrica ,voce solo,compositor si inregistrari si mixaj audio .

Adi si Flaviu sunt unii din cei mai buni compozitori,muzicieni…etc (DOMNUL SA-I BINECUVINTEZE Impreuna am inceput sa compunem cantari si sa traducem cantari din limba engleza si sa le inregistram , multe cantari ale grupului Omega se canta in Romania si Diaspora. In 1990 a inceput sa se transmita pe undele de radio si cantarile Grupului Omega in Republica Moldova,in Romania partea Moldovei,si unele cantari au fost transmise si in Siberia si Moscova de Radio Micul Samaritean-Presedinte -Florin Pindic cu care am facut primul turneu in Romania si Republica Moldova impreuna cu grupul The Messengers – vara anului-1992  .

 

Au mai venit frati de ai mei din Romania pe care i-am integrat in Grupul Omega-Stelu Curescu-chitara acustica-voce, Stefi Curescu -Tobe ,Claudia Curescu-voce solo, Steluta Curescu-voce , Sorinela Curescu – voce, Claudiu Curescu-tobe, Ruben Curescu-chitara acustica apoi sau alaturat de noi Laura Venter -voce solo,Gina Ardelean -voce ,Corina Curescu-voce ,fica lui Flaviu Mitar (Amanda Joyce Mitar -voce), Crina Horga-voce si Claudiu Buda si Cornel Curescu -ingineri de sunet,acestia au inlocuit pe unii  cu care am inceput grupul Omega si sau mutat sau au plecat ,Domnul Sa-I Binecuvinteze.

 

Am inceput sa facem inregistrari video cu Televiziunea Crestina Romana Din Chicago- Presedinte -Petru Amarei si Menagerul Grupului Omega ( si un foarte bun prieten al meu ) cu care am facut turnee in Romania-1995 si primul Impact-1999 impreuna cu Pastorul -Evanghelist-Cristian Ionescu-biserica Elim -Chicago filmat de Televiziunea Alfa si Omega-Presedinte-Tudor Petan si sonorizare- Ionel Bonta prietenul meu de la Stdio Mesaj -Cluj- (. Credo -Chicago ) Mai tarziu am inregistrat impreuna cu Ionel album audio-Omega (Cu mine-n orice zi ) si un video Omega si Prietenii (Omega,Fratii Groza,The Messengers,Speranta,Apel si Bethany Praise Band ) inregistrat in 2005 in colaborare cu Credo Tv -Chicago la care Ionel a lucrat trei ani pana in 2008 cand a finalizat proiectul.

 

Multe din turneele Grupului Omega au fost sponsorate de familia George si Agatha Ardelean prieteni foarte buni ai familiei mele (DOMNUL SA LE RASPLATEASCA) In 1995 impreuna cu sotia mea sorinela am facut 50 de programe de radio -Cheite Pentru Copii – de cate15 minute fiecare pentru radio Micul Samaritean . In 1997 am luat parte la un concert comunitar-Chicago promovat in parte si de Televiziunea Crestina Romana- Petru Amarei unde a fost si actorul -comedianul Dem Radulescu care urma sa spuna glume dupa ce a cantat Grupul Omega , a venit la sfarsitul concertului la noi si a zis ca a fost foarte impresionat si ne-a cerut casete audio si video sa asculte si sa vizioneze studentii lui la scoala in Bucuresti . In 1994 am facut un alt concert comunitar -Chicago cu Radio Mandra Romanie-Chicago cu Mihaela Oancea ,grupul The Messengers,biserica Filadelfia-Chicago si Pastorul Petru Lascau.

 

Impreuna cu Pastorul Cristian Ionescu unul din prietenii si mentorii mei spirituali si Pastorul meu la Biserica Penticostala -Elim -Chicago (am deschis aceasta biserica in 2001 impreuna si am fost membru pana in 2011), am facut mai multe turnee in Romania, cel mai puternic turneu in istoria grupului Omega a fost -Impact-2009 compus din cele mai cunoscute grupuri in ultimii 27 de ani- Fratii Groza, The Messengers, Speranta- Gabriel Gorcea-Lider si Fondator (si totodata un bun prieten al meu) si Omega unde au vestit evanghelia Pastor -Evanghelist -Cristian Ionescu, Evanghelistul-Stefan Tohatan si Pastor Avram Berghiano, sonorizare-Radu Almasan, filmat de Teliviziunea Credo.-Presedinte-Marian Avram si multumesc unchiului si prietenului meu George Horga pentru ca a fost un f.bun menager la acest turneu si un f. bun consilier al meu in viata mea de 29 de ani in America Totodata multumesc lui Dumnezeu pentru un foarte bun prieten,Radu Damian cu care am cantat la Grupul The Messengers si cu care imi impartasesc bucuriile si necazurile de cand sunt in America .

 

In 2010 am facut un turneu cu Fratii Groza (Alexandru Groza e un foarte bun prieten si mentor al meu ) si Grupul Omega a vestit evanghelia Evanghelistul Stefan Tohatan (un foarte bun prieten ) in Europa (Paris,Londra Bruxell,Frankfurt).

 

In 2011 am plecat in Phoenix -Arizona pentru opt luni unde am ajutat la deschiderea bisericii Agape pastorita de unul din mentorii mei spirituali si prieten Pastor Petru Lascau cu care cu ajutorul lui Dumnezeu vom face un turneu in Spania – primele doua dumineci din Noiembrie -2012 care va fi filmat de Televiziunea Crestina Romana-Chicago-Presedinte Petru Amarei si Menagerul Grupului Omega.

Actual ne-am reantors in Chicago si suntem la Biserica Betania- Chicago-Pastor, Evanghelist Luigi Mitoi (pentru-ca am avut nevoie de o provocare noua)

DOMNUL SA FIE BINECUVANTAT PENTRU TOATE SI TOATA SLAVA SA FIE ADUSA NUMAI LUI. Nutu Curescu -Fondator si Liderul Grupului Omega

 

Si totusi as vrea sa stiu ce va spune DOMNUL ISUS de faptele mele ( carpa aceasta murdara si plina si de greseli a vietii mele ) lucrand nu ai cum sa nu gresesti si viata te invata sa nu te lasi afectat (sau infectat ) de critici sau laude.

 

Am scris acest mic istoric cu ocazia aniversarii de 25 de ani al Grupului Omega.

********

Thank you for your support!

Nutu Curescu

OMEGA Ministries