Propuneri

PROPUNERI PENTRU TELEVIZIUNEA RTN CHICAGO

Exista foarte multe discutii, dispute si framantari, mai ales in comunitatea Penticostala din SUA si Romania in urma publicarii cartii, “Rascumpararea Memoriei”. Autorul, Vasilica Croitor dezvaluie ca anumiti pastori penticostali au colaborat cu securitatea si au turnat fratii lor de credinta. Pentruca in carte sunt mentionati pastori penticostali care au avut, sau inca mai au pozitii importante in structura penticostala romaneasca, dorim sa le solicitam ambelor parti sa-si prezinte argumenetele public la televizor. Invit vizitatorii acestui blog sa faca propuneri cu intrebarile la care doresc raspuns si pe cine sa invitam. Scopul acestui demers este sa oferim publicului informatii echilibrate din ambele parti ca fiecare sa traga concluzii bazati pe declaratii direct de la sursa. De asemenea oferim posibilitatea celor acuzati sa se apere, sa explice, sa povesteasca experientele lor asa cum au fost in realitate, si/sau sa se marturiseasca. Daca doresc pot sa-si ceara iertare public pentru orice rau savarsit. Dorinta mea este sa dovedim suficienta maturitate spirituala ca sa putem intretine un dialog civilizat, cu maxim bun simt si respect fata de semenii nostri. Astept propuneri si cu persoane care au fost turnate si care au suferit pentru credinta lor in Dumnezeu.

Petru Amarei

Realizator programe TV

Va rog folositi spatiul “leave a reply” pentru propuneri si comentarii.

SONDAJ (dupa difuzarea interviului TV)

Credeti ca a colaborat Nicky Pop cu securitatea?

 • DA (64%, 158 Votes)
 • NU (36%, 89 Votes)

Total Voters: 247

Loading ... Loading ...
Propuneri, 5.5 out of 10 based on 8 ratings

15 Responses to Propuneri

 1. Daca intradevar exista astfel de persoane care s-au vandut securitatii si au creeat suferinta confratilor lor, e bine ca opinia publica sa stie. Este intolerabil ca acestia sa paseasac la anvon si sa mai dea si sfaturi, sa predice… De nesuportat!
  E cazul sa se faca lumina!
  Adevarul invinge intotdeuna!

 2. Nu mi-am propus sa rascumpar memoria la televizor, dar daca se va intampla nu cred ca se va supara cineva pe mine. Tot ce-mi doresc este sa am un dialog direct, sincer si la subiect cu Vasilica Croitor, autorul cartii “Rascumpararea Memoriei” si cu cei acuzati in carte care inca mai sunt in viata, sau familiile celor decedati. Vorbim totusi de acuzatii grave si personalitati importante din structura penticostala. Marturisesc ca sunt dezamagit de nivelul spiritual manifestat in sfera virtuala. Am citit opiniile pro si contra pastorului Nicky Pop, dar in afara fiicei dansului care a scris o scrisoare din disperare si cu mare durere, nu cunoastem pozitia, sau punctul de vedere personal al pastorului Nicky Pop. Nu credeti ca ar fi interesant sa auzim si marturia pastorului Nicky Pop?

 3. @Koss,

  Ce Adevar? Crezi tu ca cei care au suferit pentu Cristos regrete suferind pentru El? Nu ai citit in Biblie, ca Dumnezu a lasat ca griul si neghina sa creasca in preuna, Matei 13:30.

  Nu zic sa ignoram raul, dar ce ii mai inportant ca noi sa traim exemple adevarate pentru Dumnezeu, si restul lucrurilor se vor desfasura de la sine.

  Doar cei dornici de singe, vor sa scoata gunoaie de acum 30 de ani pe fata.

 4. Chiar daca pentru multi sunt vremuri demult apuse…, tradarea semenilor este de neconceput, de neiertat si de netolerat!
  Traim in secolul XXI, deci, sa ne comportam ca atare. Trebuie sa fim responsabili pentru tot ceea ce facem si mi se pare un gest criminal ca cei raspunzatori de tradare, minciuna, falsitate si ipocrizie, sa mai fie in functii de conducere, sa dea sfaturi si sa predice… Daca aveau personalitate si un minim de decenta, se retrageau inca de acum 15 – 20 de ani. Acum e prea tarziu si dezvaluirile care vor iesi la lumina vor creea multa suferinta si durere tuturor. Dar mai bine mai tarziu, decat niciodata! Si asa cum am mai spus: Adevarul invinge intotdeauna!!!

 5. Cina cea de taina, ne vorbeste asa de bine pentru celor ce vor sa ia seama la cea ce scrie Biblia. Daca citim Matei 26:22, ne relateaza ca ucenicii sau intristat foarte mult cind au aflat ca Isus va fi vindut, dar nici unul din ei nu au indrasnit sa ia cuvintul asupra lui Iuda. Numai Isus are dreptul sa scoate pe fata pe “Iuda”, Matei 26:25.

  Eu cred ca orce sa desfasurat acum 20-30 de ani, Dumnezeu cunoaste mai bine de cit noi toti. Si in apararea celor ca mai sint in viata si care au lucrat cu “Comunismul Trecut”, Isus sa judecat deja cu ei. Sa nu ne gindim noi ca Dumnezeu are nevoie de advocati care sa scoate ceea ce Dumnezeu a aruncat in marea uitarii din nou la suprafata.

  Ma bucur sa citesc ca a-ti reusit sa faceci posibil sa avati un interviu cu Fr. Nicky Pop. Pina atunci toti care vor da peste site-ul acesta si vor citi cele scrise aici, sa petreaca mult timp in rugaciune si post, ca Advarul sa domneasca din nou, in ciuda celor ce cartea “Rascumpararea Memoriei” a produs.

  God Bless the Romanian people.

 6. Singura DOVADA ca au turnat sau nu, pe langa raul fizic, psihic si sufletesc pe care l-au propovat celor pe care i-au turnat securitatii, este dosarul intocmit si/sau declaratiile lor semnate olograf. Am avut acces direct sa vad unele dintre aceste documente, iar datorita multor lucruri pe care le stiu, am devenit, impreuna cu multi alti ex-colegi de studii teologice, persoane non-grata pentru Cultul Penticostal.
  Adevarul este intotdeauna insuportabil pentru cei care nu il vor descoperit, iar acesta, indiferent cate minciuni se vor scorni impotriva lui, va sta in picioare.
  Adevarul nu se grabeste. In timp ce minciuna face 10 ture in jurul pamantului sa se asigure ca i-a “infectat” pe toti cei care ar putea deveni fani ai adevarului, acesta (adevarul) abia isi trage cizmele in picioare, nu se grabeste, el stie ca merge la sigur.
  Nu veti “descoperi” nimic, va garantez. IERTAREA se capata in urma unei sincere si personale caieli, NU in interviuri de televiziune.
  Folosing pe Niky [ce nume mai e si asta!??! :)) ] sau oricare alta fata care apare des pe sticla sau la amvoane, pentru a emite pareri usor mediatizate NU va face bine celor care au fost tradati, oropsiti si care au suferit de pe urma tradarii fratilor lor, si mai grav, a liderilor spirituali care ar fi trebuit sa fie exemple (si atunci , pe vremea comunismului, si mai ales acum, pe vreme de “libertate”).

  Spor la vanatoare de fantome!

  🙁

  Cu tristete,
  Valentin

 7. numai nikci pop..?asdori un raspuns..cand vet-i chema si pe iosif ton
  sa vedem ce ne mai spune deale lui.oameni compromisi si ateii
  ne mint cu n-e rusinare fr.amarei. au facuto si vorface ca sunt ateii.

 8. Cum merge busines-ul domnule Amarei?
  Pentru ce deschideti acest ‘blog’ atat timp cat sunteti dezamagit de nivelul spiritual manifestat in sfera virtuala? Nu era oare suficient cu data si ora difuzarii showlui? Un indemn la rugaciune? Ceva un pic mai obiectiv, ca sa nu ne mai aducem aminte de media laica, mai mult sau mai putin controlata dar foarte orientata spre entertainment gol.

  Succes in afaceri
  (‘dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată’ 😉
  Marius

 9. Oamenii care au valoare, stiu sa si-o pastreze neintinata toata viata! Cei care au colaborat cu securitatea, fie ei penticostali, ortodocsi sau catolici, au facut-o pentru ca au fost lasi, lipsiti de personalitate si decenta. Au preferat sa faca rau altora, ca sa le fie lor bine. Normal ar fi fost ca dupa 1989, sa se retraga cuminti si sa lase locurile lor calde celor cinstiti si drepti care au fost napastuiti si nedreptatiti. Din pacate, tradatorii au continuat si inca continua sa conduca, fie ca sunt in functii religioase fie ca sunt in diverse functii de partide sau institutii ale statului. E foarte grav! Gestul lor spune clar ca au fost, ca sunt lasi, oameni fara personalitate, fara minim de bun simt. Va aduceti aminte de momentul Mona Musca??? Cata rusine!!!

  Cartea despre care comentam aici, insumeaza sutele de mii de gesturi pe care tradatorii ar fi trebuit sa le faca acum 20 de ani. A recunoaste o greseala, e un gest de decenta, iar sustinerea unei minciuni zeci si zeci de ani, dezumanizeaza. Un popor sanatos, nu poate trai in minciuna si neadevar. Sunt convinsa ca aceasta curatenie trebuia facuta imediat dupa 1989, in toate sectoarele de activitate si in toate cultele si dupa o astfel de primenire, poporul roman avea astazi o alta fata. Din pricina celor care au tradat, a descendentilor comunistilor care inca mai conduc peste tot, traim intr-o mlastina din care nu vom mai iesi nici in 200 de ani. Cartea, este un gest extraordinar, un fel de primenire tarzie de care era mare nevoie. DECAT NICIODATA, MAI BINE MAI TARZIU!!! Felicitari autorului!

 10. Mie mi s-ar parea normal ca presedintii cultelor penticostale romane, sau macar cineva reprezentativ din conducerea acestora, sa aiba ceva de spus in legatura cu aceste dezvaluiri. Nu este ciudat si da de gandit faptul ca ei tac? Nu ar trebui facute invitatii; ar fi de asteptat sa vedem cat mai multi “inghesuindu-se” pentru a face comentarii.

 11. Asa este!

  “Cartea despre care comentam aici, insumeaza sutele de mii de gesturi pe care tradatorii ar fi trebuit sa le faca acum 20 de ani. A recunoaste o greseala, e un gest de decenta, iar sustinerea unei minciuni zeci si zeci de ani, dezumanizeaza. Un popor sanatos, nu poate trai in minciuna si neadevar. Sunt convinsa ca aceasta curatenie trebuia facuta imediat dupa 1989, in toate sectoarele de activitate si in toate cultele si dupa o astfel de primenire, poporul roman avea astazi o alta fata. Din pricina celor care au tradat, a descendentilor comunistilor care inca mai conduc peste tot, traim intr-o mlastina din care nu vom mai iesi nici in 200 de ani. Cartea, este un gest extraordinar, un fel de primenire tarzie de care era mare nevoie. DECAT NICIODATA, MAI BINE MAI TARZIU!!! Felicitari autorului!”

  Felicitari domnule Petru Amarei pentru initiativa!
  Traim in secolul XXI!!! Sa fim responsabili pentru ceea ce facem! Tradatorii si lasii comunisti, nu au nici o scuza. A sosit momentul adevarului si cine a creeat atat de multa suferinta si durere atunci…, trebuie sa plateasca!!
  Nu suntem nici surzi, nici orbi, iar de prostie, nici nu se pune problema!
  Sincere felicitari autorului cartii!!!

 12. Avatar viorel chis
  viorel chis says:

  Interesante comentarii !!Si trist este ca toti care au expus ADEVARUL atit in trecut chit si in prezent sint prigoniti,izolati ,desconsiderati si vorbiti de rau!!Din aceasta cauza multi inca sint sub anonimat si nici nu doresc sa expuna ce in vietile lor descopera!Sa nu uitam ca Sfintele Scripturi ne expun o mare parte din persoane care au suferit pentru ADEVAR si chiar si Fiul sau a murit pentru ADEVAR!Azi credeti ca se mai doreste sa se cunoasca ADEVARUL? DACA DA EU DAU ACCESARE UNEI PAGINI CE EXPUNE UN ADEVAR SI CREDETI CA SE DORESTE SA SE ACCEPTE SI SA LASE ANVONUL PENTRU CEI SINCERI SI SMERITI ,PLINI DE PUTEREA DUHULUI SFINT? Accesati si cititi !Si sa vad cine are putere de comentarii cu privire la acest subiect real si prezent?
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2010/08/stefan-tohatan-trece-de-la-rugaciuni-de.html
  In urma citirii si ascultarii mesajului de predicare ce ve ti constata? Dorinta de sfintenie?De smerenie?Sau amenintari ?Si pastorii care ii acorda timp si anvonul va intrebati de ce o fac daca se cunoaste personalitatea lui duplicitara?Ce comentarii se pot aduce fiinca sint evenimente de prezent cu care azi in viata ne confruntam si tot odata din partea multora se inchid ochii si neaga ce se expune!

 13. Avatar Doru Mezei
  Doru Mezei says:

  Bine frate Chis treci la amvon ca esti prea smerit. Se vede ca vrei la amvon.

 14. Avatar viorel chis
  viorel chis says:

  Stimatul meu ,Doru mersi pentru invitatie ,dar sincer sa fiu nu detin diploma teologica si dupa cum veizi amvonul este pastrat si rezervat pentru cei calificati ca pe timpul domnului Isus Hristos !Matei 23;”,,Cărturarii şi Fariseii şed pe scaunul lui Moise.
  3Deci toate lucrurile, pe cari vă spun ei să le păziţi, păziţi-le şi faceţi-le; dar după faptele lor să nu faceţi. Căci ei zic, dar nu fac.
  DECI NE ESTE CUNOSCUT MESAJUL?DORIM SA I-L ACCEPTAM?PREA PUTIN !AZI TRAIM TIMPURI FRUMOASE CE NE EXPUN PIESE DE TEATRU BINE GHINDITE SI INTERPRETATE SI SPECTACOLUL A PRINS CONTUR ,VREM NU VREM .Si ce sa intimplat pe timpuri azi se repeta ,insa in decor modern si fascinant;captiv si interesant!!!!Stimatul meu eu stiu ca mesajele mele alaturi de mine doresc sa fie sterse si multi daca ar putea m-ar pune la tacere!Nu depinde nici de mine ,nici de tine ,nici de altul !Totul depinde de Domnul si pentru a intelege mesajul citeste cu o mare atentie cartea neprihanitului Iov !E o lectie buna pentru fiecare persoana umana !Doar sa ii intelegem mesajul fiinca este unul drept si ADEVARAT.Nu am nevoie de publicitate ,nici de aplauze si nici de o recompensa de la oameni !Mai presus de toate acestea , DOMNUL ISUS HRISTOS NE A PROMIS CEVA MAI MULT SI EL NE DARUIESTE CEEA CE TATAL SI LUI IA DARUIT!DOAR SA LUAM AMINTE LA CE ESTE SCRIS;
  4Ei leagă sarcini grele şi cu anevoie de purtat, şi le pun pe umerii oamenilor, dar ei nici cu degetul nu vor să le mişte.
  5Toate faptele lor le fac pentru ca să fie văzuţi de oameni.
  DORIM SI NOI SA FIM LA FEL CA FARISEII SI CARTURARII CE DETINEAU PRETENTII LA SCAUNUL LUI MOISE? SAU MAI DEGRABA DORIM SA AJUNGEM CA ZACHEU ,CORNELIU SI MULTI ALTII DINTRE NEAMURI CARE DIN SINECRITATE SI DIN DRAGOSTE NECONDITIONATA ACCEPTA JERTFA DOMNULUI ISUS HRISTOS SI STARUIE IN INVATATURILE APOSTOLICE CE REPREZINTA INFATATURA DOMNULUI SI TATALUI CERESC ?Ajungem sa ne confruntam cu realitati pe care nu le acceptam si nu dorim sa le cunoastem si din aceasta cauza se intimpla ce se intimpla !La conferinta mesajul fratelui Lascau in aceasta seara a fost unu; real si ADEVARAT ,INSA CHITI DORESC SA I-L ASUME? SA FII IUBIT SI SA FII CALAUZIT DE INTELEPCIUNEA DIVINA PENTRU CA ;Harul, îndurarea şi pacea să fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatăl, şi din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatălui, în adevăr şi în dragoste!

 15. Propun ca in cadrul studioului dvs sa fie invitat Ionescu Cristian pastor intr-o biserica romaneasca, Elim, care in mod deliberat […acuzatia editata]. Este mult prea mare scandalul in care Ionescu a intrat si s-a dedat la fapte nevrednice de statutul de pastor de suflete. Dovezi ale acestor […] pot fi furnizate la momentul oportun.