Declaratia de la Atlanta

Comunicatul Consiliului Pastoral al Convenţiei din SUA şi Canada

Stimati participanti la cea de a 42-a Conventie a Bisericilor Române Penticostale din Statele Unite si Canada, frati si surori în Domnul Isus,
Transmitem următorul Comunicat din partea Consiliului Pastoral al Conventiei, format din semnatarii: Teodor Luca, Ioan Filip, Florian Mudura si Ionel Popa de la Assemblies of God; Lazăr Gog, Florin Cîmpean, Moise Gaode, Ioan Buia si Vasile Floare de la Church of God; Cornel Avram, Cristian Ionescu, Ioan Prunean, Pavel Pop, Simion Timbuc si Petru Lascău de la Uniunea Penticostală Română:
În urma dezvăluirii unor informatii cu privire la istoria miscării penticostale din România în perioada comunismului, toti păstorii care fac parte din această Conventie sunt chemati să semneze următoarea Declaratie:

CONVENTIA BISERICILOR PENTICOSTALE ROMÂNE DIN SUA SI CANADA 3-5 SEPTEMBRIE, 2010
Atlanta, Georgia
DECLARATIE

Subsemnatul ___________________________________, declar în fata lui Dumnezeu si constient de consecintele pe care această declaratie le va avea asupra reputatiei mele de slujitor al Evangheliei si a eternitătii mele, că
– Nu am semnat niciodată un document de angajare la colaborare cu securitatea comunistă; (initiale _____)
– Nu am participat niciodată la întruniri prin care în mod deliberat să îmi aduc aportul la actiuni dirijate de securitatea comunistă prin care interesele bisericii erau subminate; (initiale _____)
– Nu am vândut niciodată un frate de credintă sau o persoană prin declaratii scrise, înregistrate sau verbale către securitatea comunistă. (initiale _____)
De asemenea, mă angajez că voi descuraja si împiedica afirmarea si slujirea în sfera mea de autoritate a acelor persoane care sunt si vor fi dovedite ca fiind colaboratori ai securitătii comuniste. (initiale _____) Pentru ca declaratia mea să poată fi validată în mod independent, autorizez Consiliul Pastoral al Conventiei să obtină de la CNSAS confirmarea că nu figurez ca fost colaborator în arhivele acestei institutii. (initiale _____)

SEMNĂTURA DATA

Cei despre care vor fi informatii documentate si fondate că au fost colaboratori ai vechiului regim, nu vor putea face parte din Consiliul Pastoral, nu vor putea sluji în cadrul Conventiei si, dacă sunt păstori principali de biserici, nu vor putea organiza Conventia.
Regretăm profund că într-o perioadă în care curajul, jertfele si suferintele unora au adus cinste credintei noastre, acestea au fost umbrite de compromisurile, lepădarea de credintă si vânzarea de frati a altora.
Condamnăm în mod public si fără echivoc orice colaborare cu regimul opresiv comunist si vom proteja Conventia de orice asocieri si aparente care să compromită loialitatea noastră fată de Domnul Isus Hristos si Biserica Sa.
Încurajăm si respectăm atitudinea de recunoastere si pocăintă de care unii au dat deja dovadă si, în vederea consilierii si reabilitării, stăm la dispozitia celor care în viitor vor face acelasi lucru.

========================

sursa: http://rascumparareamemoriei.wordpress.com

Declaratia de la Atlanta, 10.0 out of 10 based on 1 rating

3 Responses to Declaratia de la Atlanta

 1. Ionescu Cristian in locul tau as iesi de pe scena rapid cit mai ai demnitate sa ti capul sus. Ti se pregateste o surpriza mare de tot, […]. Ce ai sa faci ? AI SA NEGI TOT ?

 2. DRAGII FATARNICI .
  Nu toti ca sa nu merg la tribunal cu voi .
  Cristian ionescu , Petrica Lascau si care va mai stiti voi .
  Cum puteti sa semnati mai vinzatorilor ,minciuni ?
  Cum ati reusit sa va uniti cu vinzatorul , mai vinzatorilor ?
  Nu aveti rusine deloc de ceea ce ati facut rau , obraznicilor .
  TREZITI-VA SI POCAITI-VA , ALFEL NICI IN IAD NO SA INCAPETI ,SAU O SA VA DEA VASILICA VREO SLUJBA IN IAD LA CAZANUL CU SMOALA .

 3. Avatar Viorica Kőri
  Viorica Kőri says:

  Binecuvíntati sá fie toti acei care doresc si au dorit cu adevárat Lucráriele ADEVÁRATE ALE LUI DUMNEZEU,, asa dupácum le avem lásate ín Sfintele Scripturi,,,,asa dupácum sunt arátate si cei care se lasá condusi de DUHUL SFÍNT, ín Lucráriel de slujire si Sfintire a unui Popor adeváret al lui Dumnezeu si Biserici cu adevárat asa cum sun tarátate ín 1.Corint.capitolul.12.cu versetul.28.,,,cáci numai acelea Biserici vor vedea ÍMPÁRÁTIA LUI DUMNEZEU,,, Doamne Ajutá,, DOAMNE DÁ IZBÍNDÁ,,,AMIN,!!!!