Televiziunea creştină în arenă …

Televiziunea creştină în arenă …

Dr. Buni Cocar


 

Cei mai mulţi dintre noi suntum constienţi ca trăim într-o etapă istorică unică. Am fost aşezati în această taină a lui Dumnezeu, deşi multi inaintaşi celebrii şi-ar fi dorit măcar s-o vadă. Paradoxal, n-a fost păstrată pentru ei ci pentru noi.

Această taină se numeşte Împărăţia cerurilor sau Împărăţia Domnului Isus. El a fost Cel care a revelat-o şi tot El a fost Cel care a inaugurat-o, prin intarea Sa în istorie şi prin faptele rascumpărării.

Moartea şi Învierea Sa au deschis tezaurul lui Dumnezeu pentru oricine crede in El. Omul nu se mai află în stare de beligeranţă cu Creatorul său. S-a proclamat pacea şi s-a surpat zidul de separare. Acum omul îşi poate redobandi nevinovăţia, îşi poate căpăta mântuirea, comuniunea cu Ziditorul, ba chiar şi vindecarea de boli. Totul prin Har: “Cei ce primesc Harul in plinătate, vor domni in viaţă.

Dar cum va crede cineva dacă nu i se va vesti? Ce va crede? Va crede doar ce va auzi …

După “Cincizecime”, după pogorârea Duhului Sfânt, ucenicii Domnului Isus au făcut din lucrarea de propovăduire a Împărăţiei Cerurilor, slujirea lor pricipală. Asta li s-a cerut: “propovăduieşte Cuvântul la timp si ne la timp” şi asta au făcut. Domnul, după cum le-a promis, i-a insotit pretutindeni şi în ciuda multor impotriviri, faţa lumii din bazinul mediteranean s-a schimbat: Evanghelia şi-a dovedit puterea.

Din nefericire apostolii nu puteau să trăiască veşnic pe pământ. Ei şi-au isprăvit alergarea terestră, dar nu au sfârşit toată lucrarea Lui, ea nefiind limitată la un singur veac.

Generaţiior de ucenici care au urmat după deschizătorii de drumuri li s-a lăsat încă destulă lucrare de făcut. În fiecare secol următor au fost ridicaţi oameni ca să slujească celor din vremea lor, după voia lui Dumnezeu. Apoi după ce s-au luptat şi ei lupta cea bună, au adormit …

Generaţia noastră nu este nici ea exceptată de la porunca Domnului: Vestiţi Evanghelia la orice făptură! Aşa se vor mântui oamenii secolului 21. Împărăţia are nevoie de vestitori, de heralzi, de oameni “glas” ca Ioan Botezătorul. Oameni care să accepte cu bucurie tot ce le cere Domnul Isus, fie să slujească fie să-şi dea viaţa pentru El.

Domnul Isus şi-a legat marea Venire de propovăduirea Evangheliei: Evanghelia aceasta, a Împărăţiei va fi vestită in toată lumea. Atunci va veni sfârşitul …

In secolul trecut, prin descoperirea unor mijloace de comunicare necunoscute până atunci, Evanghelia a ajuns să fie transmisă şi prin intermediul radioului şi al televiziunii. Mesajele purtate de acestea străbat meridianele cu iuţeala fulgerului. Cuvântul rostit de un evanghelist in faţa unui microfon sau a unei camere de luat vederi poate impacta pe cineva, practic, instantaneu.

Creştinii se pot uita la aceste oportunităţi ca la o mare uşă deschisă de Dumnezeu Însuşi  pentru promovarea lucrarării şi a Împărăţiei Sale.

Noi aşa credem şi  nu puţini sunt cei care ne-au confirmat această convingere. Mesajele primite de la cei ce urmăresc emisiunile realizate în Chicago sunt şi vor rămâne prilejuri de mulţumire către Cel Preaînalt:

 

“Va multumim pentru tot ce ne daruiti, prin Harul lui Dumnezeu. Monologurile de la “Minuni obişnuite” sunt cu adevărat minunate. Deasemenea şi predicile şi celelalte interviuri. Domnul să vă dea putere să mişcaţi inimi … Suntem Consuela şi Ştefan Naghi din Ploieşti. Unii ar putea spune că v-am descoperit din întâmplare, dar noi ştim că e mâna pe care Domnul ne-a întins-o într-un moment de mare nevoie …, reţeta biblică funcţionează”.

 

Un pastor din Bucureşti, A.B.:

“Am văzut emisiunea rtnchicago, excelentă emisiune. Foarte bine aţi punctat despre mişcarea Duhului Sfant şi atitudinea noastră smerită faţă de lucrarea Lui. Domnul să ne ajute să rămanem aşa”.

 

Din Braşov ne scrie o persoană aflată la răscruce:

“Nu mă regăsesc, nu ştiu cine sunt. Îmi indeplinesc rolul social …, dar formal. Am ascultat predica dumneavoastră despre iertare. Imi doresc nespus să pot ierta si să pot uita. Seara vă ascult şi mă linistesc. B.C., rugăciunea ta face minuni. Când te-ai rugat atunci pentru noi s-a întâmplat o minune”.

 

Alina Shirazi a aşternut urmatoarele cuvinte:

“ Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru fiecare intrviu de pe RTN Chicago. Toate sunt un balsam pentru mine personal. Să îmi ajute Dumnezeu să nu uit ci să le împlinesc”.

 

Fratele Mircea completează:

“Mă bucur din ce in ce mai mult de apariţiile tale la RTN Chicago fie la Faţa în Faţa fie la Minuni Obişnuite. Toţi de aici te ascultăm şi te vedem (chiar dacă nu în direct măcar postat pe net.)

M-a uns pe suflet “Facă-se voia Ta, precum in cer aşa şi în pământ”. Este parcă o completare nu numai ceva nou”.

 

Deşi aceste scrisori si multe altele ca ele sunt o mare incurajare şi un prilej de slăvire a Numelui Domnului, totuşi, nimic nu se poate compara cu Harul de a-L sluji pe Miel. Cel ce a fost jertfit ne-a acordat acest privilegiu.

In loc de incheiere, ca şi cum Dumnezeu ar îndemna prin noi, vă rugăm fierbinte: pune-ţi şi dumneavoastră o “vorbă” pentru întoarcerea Împăratului.

RTN este in arenă şi este acolo cu Evanghelia Lui care are puterea să dea viaţa Lui la atâţia oameni care, subliminal, cer: treci în Macedonia şi ajută-ne. Holdele sunt albe, gata pentru seceriş. Fie ca Domnul secerişului să scoată mulţi lucrători la Secerişul Său.

În via Lui este loc şi pentru tine. Vrei să intri în lucrarea Lui?

El aşteaptă răspuns.

 

Dr. Buni Cocar

 

 


 

Misiunea prin televiziune (RCTV) exista inca din anul 1994 si se implica activ in realizarea si difuzarea de programe crestine. Emisiuni precum: Fata in Fata; Pasi in necunoscut; Minuni Obisnuite; La inceput Dumnezeu; Stirile RTN si o serie de alte programe speciale sunt cateva din prodcuctiile RTN/RCTV. Multumim telespectatorilor nostri care ne sustin in rugaciune si financiar. Aceasta misiune exista prin har, depinde de harul lui Dumnezeu si de generozitatea telespectatorilor nostri care ne sustin financiar. Va invitam sa fiti alaturi de noi in continuare si sa deveniti partenerii nostri in misiunea prin televiziune. Toti cei care vor contribuii cu o donatie de $100 in luna Aprilie, 2011 vor primi un set de DVD-uri cu primele 7 episoade “Minuni Obisnuite”

 

 

***

 

THANK YOU FOR YOUR SUPPORT!

***

Please send a check to:

ROMANIAN CHRISTIAN TELEVISION

3707 W. Montrose Ave. Chicago, IL 60618

Tel: 773-267-0007 Fax: 773-267-0008