Iosif Ţon şi Străjerii – comunicat

Iosif Ţon şi Străjerii – comunicat

Aderarea lui Iosif Ţon la mişcarea religioasă Străjerii reprezintă o lepădare deînvăţătura şi practica baptistă cu privire la Persoana şi lucrarea Duhului Sfânt al lui Dumnezeu. De fapt, Iosif Ţon îmbrăţişează învăţătura şi practicile carismatice şi, prin urmare, nu mai este un credincios baptist. Prin harul lui Dumnezeu, credinţa baptistă nu a început şi nu se sfârşeşte cu Iosif Ţon. De la început şi până în prezent, bisericile baptiste din România au fost plantate şi păstorite de oameni ai lui Dumnezeu care au primit mântuirea prin pocăinţă şi credinţa în jertfa Domnului Isus Hristos, au fost născuţi din nou, pecetluiţi, umpluţi şi călăuziţi de Duhul Sfânt în conformitate cu învăţătura Scripturii. Credincioşii baptişti ştiu în Cine cred şi ştiu ce cred! Ei calcă pe urmele înaintaşilor lor care mergând pe urmele Mântuitorului au plătit cu suferinţă şi jertfă credinţa în Domnul Isus şi nu s-au lepădat de credinţa lor până la moarte. Din pricina faptului că respect libertatea religioasă a fiecărui om, respect şi dreptul lui Iosif Ţon de a-şi alege religia pe care o doreşte. În acelaşi spirit, însă, îi cer lui Iosif Ţon să respecte credinţa şi practica bisericilor baptiste din România. Dânsul nu reprezintă bisericile baptiste din România sau alte organizaţii baptiste internaţionale din care face parte Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România şi, prin urmare, nu are calitatea de a vorbi în numele baptiştilor. Iosif Ţon poate vorbi în nume personal sau în numele mişcării la care a aderat. De asemenea, îi cer în mod public să înceteze orice amestec în viaţa bisericilor baptiste din România de a căror credinţă s-a lepădat. În speranţa că această precizare va ajuta credincioşii baptişti din România să se delimiteze de persoanele şi mişcările religioase care s-au lepădat de credinţa baptistă, vă doresc binecuvântarea lui Dumnezeu în toată plinătatea lui Hristos Domnul şi a Duhului Sfânt.

Pastor Paul Negruţ,

Vicepreşedinte cu educaţia biblică Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România.

sursa: www.biserici.ro

9 Responses to Iosif Ţon şi Străjerii – comunicat

 1. Ce parere aveti despre acest comunicat?

 2. Era vremea sa ne delimitam de ereziile si inconsecventele acestui om, care dupa ce a fost
  tradator de frati, a venit sa ne invete adevarata credinta, in care de fapt el nu crede.
  Iosif Ton in 2006, in articolul “Ce as dori sa spun eu Cultului crestin baptist din Romania?”

  “La ora actuală, cultul care creşte vertiginos este cel penticostal. Aici tragedia este şi mai mare ca la noi. Esenţa problemei este credinţa greşită că vorbirea în limbi este semnul mântuirii. Pentru mulţi, totul se reduce la credinţa că dacă vorbeşti în limbi ai primit Duhul Sfânt şi indiferent cât de păcătos eşti, lui Dumnezeu nu-i pare rău de darul făcut şi te duce în cer. Cu alte cuvinte, singurul lucru care contează este darul Duhului Sfânt a cărui prezenţă, susţin ei, este manifestată prin vorbirea în limbi. Roada Duhului este opţională: ea nu este obligatorie pentru mântuire! Desigur, aceasta este o erezie!”

  Sint de acord penticostalii cu aceasta imagine zugravita de Iosif Ton despre ei?
  Mai este de acord Iosif Ton cu ea?
  Si daca si-a schimbat parerea asupra acestor lucruri, cum ramine cu ce a predicat pina in 2006, sau 2010? Cind sa il luam pe cuvint? Cind a avut dreptate? Atunci sau acum?
  Răspunde

 3. ” credinţa baptistă nu a început şi nu se sfârşeşte cu Iosif Ţon”
  Poate ar fi fost mai corect sa precizeze dl.Paul Negrut,ca nici cu DOMNIA SA,n-a inceput si nici nu se sfirseste credinta(“batista”) din Romania!
  Si, vis a vis de limbaj,cred ca era mai “baptist” un DL. IOSIF TON,decat IOSIF TON. Daca in calitate de vice.cu educatia al baptistilor din Romania,se preteaza la asemenea limbaj,atunci chiar avem mari probleme de reprezentare; eu,cel putin,ma dezic de asa reprezentanti si asa “educatie baptista” .
  Trist,dar adevarat!!!

 4. Scrisoare deschisa cu privire la Iosif Ton aici:
  http://danpaul.blog.com/2010/11/19/iosifsistrajerii/

 5. Personal sunt absolut de acord ca fiind in functie cu responsabilitate trebuie să iai măsuri, sa decizi, sa hotarasti. Greu lucru.

  Fiind crestini, responsabilitatile sunt mai mari:
  “tot ce faceti” sa fie facut “cu dragoste” “Voi toti sunteti frati”.

  Responsabil cu educatia ucenicilor, Domnul Isus nu l-a afurisit pe Iuda ci l-a numit “prieten” pana in ultimul moment.

  Invatatura Mantuitorului (obligatorie) este mai mult decat zestrea (de purtare) pe care o poate da o mama pamanteasca copilului sau in cei pana la sapte ani…

  “Of!” Unii au plecat prea repede de acasa… la universitate… si mai grav… fac exegeza dar citesc Biblia pe sarite.

  Mie mi-a folosit cele scrise aici. Poate foloseste si altcuiva.

  Pace!

 6. Daca o sa ne tot domnim aici, o sa ajungem nu prea departe.
  Domnule Gelu, chiar sunteti frate sau domn?
  Ba, baptismul are mare nevoie de farti ca fratel Paul, care nu si-au indoit coloana.
  Era cazul sa ne delimitam de aroganta aducatoare de moarte a lui Iosif Ton, care desi mi-a fost pastos, nu mi-a fost niciodat si farte; avea nevoie sa fie adulat; ori eu il simtisem in duhul meu deja de la prima intilnire.
  Dar despre casatoria fiecarui nascut din nou , individual cu Domnul ai auzit ? si nu ca si Mireasaimpreuna cu toti cei nascuti din nou?
  Este erezia domnului Iosif.
  Dar despre scrisoarea scrisa surorii Magdalena din Caransebes, ca Domnul Isus a fost un sarlatan, ai auzit?
  Tot domnul Ton e autorul.
  A, devenise ateu atunci..pai cum sa-si explice turnatoriile la politia Caransebes a fratilor care au fost dusi si batuti acolo, apoi la inchisoarea din oras
  Mai multa prudenta domnule Gelu.

 7. Avatar DANIEL FLORUTA
  DANIEL FLORUTA says:

  elisa elisa multá prudentá mai multá ca gelu.dumneata prezinti o teorie nefondatá despre doctrina penticostalá.a scrie despre ceva ce nu stápaniti,v-as da un verset din proverbe pilde dar in starea asta de agitatie in care santeti acuma nu puteti duce.cu dusmánia ce o purtati fratelui I.Ton veti ajunge la un loc cu stalin,hitler…dar nu cu Hristos.eu sant penticostal dar nu am aruncat niciodatá cu noroi in baptisti.fratele Iosif Ton a fost unul din preferatii mei la fel si fratele P.Negrut.desi erau sau sant baptisti.apropo..má rog ca fratele PAUL NEGRUT SÁ CUNOASCÁ EXPERIENTA BOTEZULUI CU DUHUL SFANT.deja imi imaginez echipa impreuná.apoi se poate implini zicala:tot de ce te temi nu scapi.DOAMNE AJUTÁ

 8. Avatar Aniela G
  Aniela G says:

  Ma doare cearta fratilor nostri mai mari si mai mici, pentruca eu am invatat de la fiecare ceea ce am inteles ca este bun, trecand peste invataturile care nu mi se pareau ca sunt in acelasi Duh cu ce descopeream in Biblie.
  Am apreciat efortul fiecaruia si am cules ce este bun.
  Sotul meu a primit credinta in Dl Isus la una din evanghelizarile fratelui Ton, (Dumnezeu va rasplati fiecaruia dupa munca sa), a urmat sa invete si sa creasca in biserica penticostala, si s-a casatorit cu mine, care am primit pe Domnul Isus in biserica baptista. Am fost cununati intr-una din bisericile baptiste, cu usile deschise si pentru fratii penticostali. Am continuat sa mergem in amandoua, si am considerat ca o mare pierdere ca aceste doua biserici nu sunt unite.
  Bunicii mei care au venit la credinta in Dl Isus la 20 ani, fiind nascuti in 1910, si au fost printre pionierii credintei, pe timpul prigoanei comuniste, ne povesteau cum misionau impreuna in vremea aceea fara sa faca deosebire in ce biserica a primit fiecare pocainta, si erau bucurosi sa se numeasca copii ai lui Dumnezeu. Erau impreuna “tudoristi”, luterani, “ostasi”, baptisti, penticostali, crestini dupa evanghelie.
  Intoleranta pe care o exprima comunicatul fratelui Negrut si a tuturor celor ce se grabesc sa cantareasca si sa judece in locul Stapanului Ceresc, pe semenul, fratele sau in Christos, este oare din Duhul Sfant si este una dintre roadele Lui?
  Oare nu spune apostolul Pavel sa traim in pace unii cu altii avand ca suport lucrurile pe care am reusit sa le intelegem la fel, lasand deoparte pe cele pe care le intelegem diferit pana la vremea cand vom avea aceeasi intelegere? Oare nu si Dl Isus ne-a asteptat, avand rabdare cu fiecare dintre noi ca sa intelegem lucrurile duhovnicesti?
  Oare Alianta Evanghelica unde am lucrat la unul din proiectele sale, nu a avut ca scop lucrarea pentru vestirea evangheliei a fratilor, uniti, din bisericile noastre evanghelice?
  Va rog sa imi permiteti sa va apreciez pentru ceea ce mi-ati daruit fiecare pana acum, din ceea ce v-a descoperit Dumnezeu, spre cresterea si intarirea trupului lui Hristos, a mea personal, si sa admir la dvs aceasta roada a dragostei de frati spre care sa tindem sa ajungem cu toti!

 9. Credinţa dată sfinţilor odată pentru totdeauna,da!Termenii credinţă baptistă au de a face doar cu tradiţia dar cu Biblia nicidecum.