Daniel Branzai: Probleme ridicate de fratele Iosif Ton

Daniel Branzai: Probleme ridicate de fratele Iosif Ton

George Stefan, care a lucrat o vreme la Societatea Misionara Romana din Wheaton, imi spunea cu ani in urma ca, daca vrei sa-i tii piept fratelui Iosif Ton, trebuie sa-ti faci bine lectia acasa. Probabil ca asa este. Problema ridicata de evolutiile recente ale dansului sunt legate de termeni si crezuri cu care multi nu suntem familiari. Va invit la cateva lecturi pe care sa le parcurgem impreuna, pentru ca apoi sa discutam “in cunostinta de cauza”.

Referitor la materialul publicat de fratele Ton: (“De ce nu sunt un cesationist?”, iata o pozitie evanghelica destul de bine argumentata:
Cessationism vs. Continuationism (http://slaughteringthesheep.wordpress.com/2010/01/30/cessationism-vs-continuationism/)

Pentru cei ce vor sa se documenteze inainte de a intra in polemica aceasta, va recomand un articol foarte bun cu materiale “pro” si “contra” aici: http://www.theopedia.com/Cessationism

Pentru o definire frumoasa a cesationismului puteti merge aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Cessationism

Daca inclinati spre parerea ca zilele de astazi nu mai sunt ca cele din primul secol crestin, o puternica argumentatie veti gasi acici:

http://www.spirithome.com/cessatio.html

Daca vreti sa cititi invatatura lui John MacArthur despre aceasta problema, puteti sa o faceti aici:

http://www.monergism.com/directory/link_category/Spiritual-Gifts/John-MacArthus-Jr/

Resursele cele mai multe le veti gasi insa aici:
The Ultimate Cessationism Resource (http://cessationism.com/)

Asa cum observati, noi ne oprim deocamdata de la orice parere publica. Va veni probabil vremea ei si, intre frati, exista oricand loc de dialog si de ingaduinta. Miscarea evanghelica n-a fost, nu este si nu trebuie sa fie nici uniforma si nici uniformizanta.

“In problemele mari unitate, in cele mici diversitate si in toate dragoste”.

Cu dragoste
Daniel Branzai

Pentru discutii: http://barzilaiendan.wordpress.com/2010/11/20/probleme-ridicate-de-iosif-ton